Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΗΔΕΙΑ - Πλευρά Α'

"One Last Time", Steven Stahlberg
Δεν υπάρχει παρόμοια κατάρα με τη σωτηρία.
      
(«Αντίχριστος», η ταινία)
    
     
ΕΚΕΙΝΗ, ΞΑΠΛΩΣΕ ΝΑ κοιμηθεί χαράματα. Αν και έπρεπε να σηκωθεί νωρίς το πρωί. Είχε καιρό να κάτσει να δει το ξημέρωμα και τραβούσε. Έτσι και έγινε λοιπόν. Καλύτερα να μη ξάπλωνε καθόλου. Ή μήπως καλύτερα που ξάπλωσε τελικά;

ΕΚΕΙΝΟΣ, ΞΑΠΛΩΣΕ ΝΑ κοιμηθεί με ανήσυχες σκέψεις. Ως συνήθως. Γι' αυτό και δε μπορούσε να αποκοιμηθεί. Θυμόταν πως τελευταία φορά που κοίταξε το ρολόι προτού τον πάρει ο ύπνος ήταν κιόλας χαράματα.
   
ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΟΝΕΙΡΑ δεν ήταν το φόρτε της. Ξυπνούσε συνεχώς λουσμένη με κρύο ιδρώτα, τα μάτια της πονούσαν και ο πόνος στα όνειρά της ήταν τόσο έντονος που σαν να τον ένιωθε πραγματικά. Κρατούσε την αναπνοή της κάθε που ξυπνούσε, γιατί ένα τσακ ήθελε για να κάνει εμετό. Εμετό από έναν πόνο που ουσιαστικά υπήρχε μόνο στο μυαλό της.

ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΤΙ, ΤΟΝ κυνηγούσε. Αυτό ήταν ένα μοτίβο που επαναλαμβανόταν στα άσχημα όνειρά του. Ότι κάποιος, κάτι, τον κυνηγά. Τις περισσότερες φορές απροσδιόριστο. Αλλά επώδυνο κατά το ξύπνημα.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ πόνο τον γνώριζε καλά. Δεν μπορούσε να τρέξει. Ένιωθε το σώμα της βαρύ. Δεν το ήλεγχε. Σαν να τραβούσε αυτό το πράγμα την ενέργειά της. Σαν μαγνήτης. Το ίδιο και τη φωνή της. Πήγαινε να ουρλιάξει. Και έβγαζε κάτι λιγότερο από ψίθυρο. Παραδινόταν.

ΠΑΡΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ έτρεχε κανονικά, συμμετείχε σε αυτό πιο πολύ σαν θεατής τού εαυτού του. Σαν να παρακολουθούσε σκηνές από μια ή περισσότερες ταινίες τρόμου. Με εκείνον για πρωταγωνιστή. Και αυτό το κάτι, διαρκώς, να τον κυνηγά. Και συνήθως να ξυπνά χωρίς να τον πιάνει αλλά και χωρίς να σώνεται από αυτό. Κατά τη διάρκεια του "κυνηγητού" και σε μια πολύ έντονη στιγμή.

ΓΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ, ΟΥΤΕ μια φορά δεν γυρίσανε πίσω να δούνε τι είναι αυτό που τους κυνηγάει; «Έχε το στο μυαλό σου», του είχε πει, «να προσπαθήσουμε να το κάνουμε την επόμενη φορά». Ίσως αυτό να θέλει απλά. Ένα βλέμμα και αυτό.
   
Μ.Μ.
   
[WE 'RE SO FUCKIN' POST - ROCK HERE / ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...]
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου