Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

(Περίληψη σεναρίου)
  
Chernobyl Pripyat Hospital

Ο Μάικ είναι ένας νεαρός ποιητής που μια σειρά από συμπτώσεις τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει το σπίτι του και να βρει δωμάτιο σ' ένα κτήριο που έχουν καταλάβει ζωγράφοι, χρησιμοποιώντας το για εργαστήρια. Στο ίδιο δωμάτιο κατοικεί και ο Δημήτρης, ιδεολόγος επαναστάτης και μουσικός. Η Βάσω επίσης, μια νεαρή γυναίκα, καταλήγει να στεγάζεται στο ίδιο δωμάτιο μετά από πρόταση του Δημήτρη που τη βρίσκει σε άθλια κατάσταση στο δρόμο, ύστερα από μια ερωτική της απογοήτευση.

Οι ιδιοφυείς καλλιτεχνικές εκρήξεις του Μάικ, που ξεθάβει πτώματα από το υπόγειο του κτηρίου –πρώην νοσοκομείου– και που τα πετάει σε διαδρόμους και δωμάτια, και ο συναισθηματικά κλονισμένος εαυτός της Βάσως, που ξεσπάει σε πράξεις απελπισίας, φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Δημήτρη, που για πρώτη φορά έρχεται σε σύγκρουση με τους καταληψίες που επιμένουν να διώξει από το χώρο τους τους δύο συγκάτοικους. Μέσα από αυτή την κόντρα ο Δημήτρης συνειδητοποιεί πολλά πράγματα για το παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων και για την πορεία του μέλλοντος και, αφού μεταφέρει τον Μάικ και τη Βάσω σ' ένα μυστικό δωμάτιο, αυτοκτονεί.

Στη συνέλευση που γίνεται οι καταληψίες βγάζουν όλη τη μιζέρια και το χάος τους με το να κατηγορεί ο ένας τον άλλον σαν υπεύθυνο για την αυτοκτονία, και αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το κτήριο μπροστά στο φόβο της ενοχοποίησής τους από την αστυνομία.

Από την άλλη ο Μάικ και η Βάσω, μέσα από την τρέλα που τους συνεπαίρνει ολοκληρωτικά, ανακαλύπτουν το φάντασμα του κτηρίου και μέσα από ένα ψυχεδελικό κομφούζιο καταφέρνουν να το εξοντώσουν, γυρνώντας γεμάτοι αγωνία ολόκληρο το κτήριο γυμνοί. Η αστυνομία που εισβάλλει τους συλλαμβάνει ως ενόχους για το θάνατο του Δημήτρη και αυτοί βέβαια δεν μπορούν να αμυνθούν στο ελάχιστο.

– Κατερίνα Γώγου, "μέ λένε ΟΔΥΣΣΕΙΑ", εκδ. Καστανιώτη
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου