Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Είναι απλώς μια βόλτα...

    
    
Ο κόσμος είναι σαν μια βόλτα σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, και όταν επιλέγετε να πάτε σε αυτό νομίζετε ότι είναι πραγματικό, γιατί μέχρι εκεί φτάνει η δύναμη τού μυαλού μας. Κι η διαδρομή πηγαίνει πάνω-κάτω και γύρω-γύρω, και έχει συγκινήσεις και ρίγη και είναι διανθισμένη με πολύ έντονα χρώματα, και πολύ δυνατούς ήχους. Και είναι αστεία, για ένα διάστημα.

Μερικοί άνθρωποι έχουν κάνει τη βόλτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έχουν αρχίσει να διερωτώνται, «Είναι αυτό πραγματικό, ή είναι απλώς μια βόλτα;», και άλλοι άνθρωποι έχουν θυμηθεί και έχουν έρθει πίσω σε μας και λένε «Έι, μην ανησυχείτε. Μην φοβάστε, ποτέ, επειδή αυτό είναι μόνο μια βόλτα.» κι εμείς τους σκοτώνουμε αυτούς τους ανθρώπους.

«Κλείστε του το στόμα! Έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτή τη βόλτα! Κλείστε του το στόμα! Κοιτάξτε τις ρυτίδες τής ανησυχίας μου. Κοιτάξτε τον μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό μου και την οικογένειά μου. Αυτό απλώς πρέπει να είναι αληθινό.»

Είναι απλώς μια βόλτα.

Αλλά εμείς πάντα σκοτώνουμε εκείνους τους καλούς ανθρώπους που προσπαθούν και μας το λένε. Το έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτό; Και αφήνετε τούς δαίμονες να τρέχουν έξω φρενών; Αλλά δεν πειράζει, γιατί ... Είναι απλώς μια βόλτα.

Και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό οποτεδήποτε θέλουμε. Είναι μόνο μια επιλογή. Χωρίς κόπο, χωρίς εργασία, χωρίς δουλειά, χωρίς αποταμίευση χρημάτων. Μια επιλογή, αυτή τη στιγμή, μεταξύ τού φόβου και τής αγάπης. Τα μάτια τού φόβου θέλουν να βάλετε μεγαλύτερες κλειδαριές στις πόρτες σας, να αγοράσετε όπλα, να κλειστείτε στον εαυτό σας. Τα μάτια τής αγάπης, αντ' αυτών μας βλέπουν όλους ώς ένα.

Εδώ είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο αυτή τη στιγμή, για μια καλύτερη βόλτα:

Πάρτε όλα αυτά τα χρήματα που δαπανώνται για όπλα και άμυνα κάθε χρόνο και αντ' αυτών ξοδέψτε τά για τη σίτιση, την ένδυση και την εκπαίδευση των φτωχών του κόσμου, το οποίο θα επαναλαμβανόταν πολλές φορές, χωρίς ούτε ένας άνθρωπος να αποκλείεται, και μπορούμε να εξερευνήσουμε το διάστημα, μαζί, τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό για πάντα ... εν ειρήνη.
   
– BILL HICKS
   

2 σχόλια:

  1. Φωνές-οάσεις εν τη ερήμω τότε.
    Πρεσβευτές του νέου "άλλου κόσμου" τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται τις οάσεις ως "ψευδαισθήσεις" παραμένοντας -σε πείσμα τών καιρών- στην άγονη έρημο τής δικής τους εικονικής "πραγματικότητας".

      Διαγραφή