Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

    
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (1)

The future teaches you to be alone
The present to be afraid and cold
So if I can shoot rabbits
Then I can shoot fascists
   
ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ανώνυμες, στις άσημες, ζωές που έρχονται και φεύγουνε και πάνε.

ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς που χάνονται από πείνα, από πόλεμο, ή από τρέλα. Μιλώ για όλους αυτούς που δε χάνονται από θάνατο, αλλά από εμάς.

ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ μιλώ για αυτούς που χάνονται από αδιαφορία. Μιλώ για έναν λιμοκτονημένο άνθρωπο, έναν άγνωστο στρατιώτη, έναν ονειροπόλο ποιητή, έναν αδέσποτο σκύλο.

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, για αυτούς; Ποιος τους σκέφτεται έστω και λίγο; Ποιος συγκινείται από τούτο το μακέλλεμα· το καθημερινό, το άδοξο, το αβυσσαλέο;

ΤΕΛΙΚΑ, Ο,ΤΙ ΔΕΝ έχει να μας δώσει αυτό που εμείς θέλουμε, ή όλα αυτά που μας έχουν μάθει να νομίζουμε ότι θέλουμε, είναι σα να μην υπάρχει.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ανώνυμες, στις άσημες, ζωές που έρχονται και φεύγουνε και πάνε.
 
Μ.Μ.
   
    
Υ.Γ. 1 Σύμφωνα με το γαλλικό κόμμα της Αριστεράς, ο Κλεμάν Μερίκ χτυπήθηκε από ομάδα ακροδεξιών που ανήκουν καταφανώς στην ομάδα Jeunesses nationalistes révolutionnaires. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι κρατούμενοι για τη δολοφονία του Μερίκ ανήκουν στο JNR αλλά και στην επίσης ακροδεξιά ομάδα Troisième Voie. (2)
 
Υ.Γ. 2 Το τέλος τού αυτο-ηδονιζόμενου, στρουθοκάμηλου, εγκληματία-δίχως-αιτία «δυτικού κόσμου» δε θα προκύψει έξωθεν, ούτε θα έλθει εξ άνωθεν, αλλά βρίσκεται μέσα στα ίδια του τα σπλάχνα.
   
_____________

(1)  Απάντηση ενός Χαϊνη στον Jose Manuel Lamarque

(2)  Οργή για τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα στη Γαλλία
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου